Σαν κοριτσάκι
«Μια γυναίκα που έκλεισε τα 50 δεν θα έπρεπε να αισθάνεται υποχρεωμένη να μασκαρεύεται σαν κοριτσάκι για να είναι αποδεκτή, αν δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Πάντα υπήρχαν γυναίκες που αγνοούσαν τις κοινωνικές υποδείξεις και μπόρεσαν ν’ αποδεχθούν το γεγονός ότι μεγάλωσαν».
Από το βιβλίο «Η αλλαγή: γυναίκες και εμμηνόπαυση», της Ζερμαίν Γκρηρ.
Πλησιάζω τα πενήντα…..
Μεγαλώνω…..
Δεν κατάφερα να αποκτήσω παιδιά πόσο μάλλον τώρα που είμαι στην εμμηνόπαυση…
Δεν μπορώ να το αποφύγω..
Προσπαθώ όμως να αποφύγω τα συναισθήματα που μου γεννώνται όπως είναι η θλίψη η απογοήτευση η μοναξιά και ο φόβος.
Η περίοδος μου ακατάστατη, πρέπει να πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία φορά που έκανε την εμφάνισή της…
Νιώθω το σώμα μου να αλλάζει, έχει ελαφρώς αυξηθεί το βάρος μου χωρίς να έχω αλλάξει κάτι στη καθημερινή μου διατροφή, δεν έχω τη διάθεση πλέον να πάω γυμναστήριο, το θεωρώ ανώφελο.
Νιώθω ότι μιλώ και δεν με καταλαβαίνει κανείς, ιδίως οι δικοί μου άνθρωποι δεν συζητώ για το αντίθετο φύλο…προσπαθώ να συζητήσω με το έτερον ήμισυ και καταλήγουμε πάντα σε καβγά, με το πρόσχημα ότι μεγαλώνω γι’ αυτό άλλωστε και υπάρχει η απώλεια της ερωτικής διάθεσης.
Κάθε βράδυ μάχομαι στον ύπνο μου, μία κρυώνω μία ζεταίνομαι, δεν μπορώ πλέον να διακρίνω τις 4 εποχές του χρόνου όλες έχουν γίνει μία, που εναλλάσονται καθημερινά, και εκεί που ηρεμεί λίγο ο οργανισμός μου νιώθω τον ιδρώτα να κατακλύζει το σώμα μου και ξεκινούν τα συμπτώματα και πάλι….
Είναι αλήθεια ότι τώρα στην εμμηνόπαυση έχω διαταραχές στον ύπνο μου δεν κοιμάμαι καλά και στο μέσο της νύχτας ξυπνώ αναστατωμένη δακρύζω χωρίς λόγο έχω γίνει πολύ ευσυγκίνητη, τα συναισθήματα ανάμεικτα θυμώνω με τον εαυτό μου που άφησα τη ζωή να φύγει μέσα από τα χέρια μου.
Η καρδιά μου χτυπάει ολοένα και περισσότερο, νιώθω έντονη κόπωση στρες και άγχος, μου είχε μιλήσει ο γυναικολόγος μου για τα συμπτώματα μίας γυναίκας στην εμμηνόπαυση αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα τα βιώσω τόσο έντονα και εγώ όπως δεκάδες άλλες φίλες μου.
Νιώθω άσχημα με τον εαυτό μου, πλησιάζει το τέλος του ρόλου μου ως γυναίκα…
Αναρωτιέμαι αν ο τρόπος που σκέφτομαι είναι στα όρια της κατάθλιψης ή αν όντως αυτές οι μεταλλαγές της διάθεσής μου είναι φυσιολογικές αφού διανύω την περίοδο της εμμηνόπαυσης.
Εμμηνόπαυση η αναπόφευκτη αλλαγή στη ζωή της γυναίκας.
Πως μπορεί να βοηθηθεί μία γυναίκα στην εμμηνόπαυση όταν οι ορμόνες της σταματούν να εκκρίνονται καθώς έχει φτάσει στο τέλος της παραγωγικής της ηλικίας. Τι μπορεί να είναι αυτό που θα κάνει την εμμηνόπαυση λιγότερο επώδυνη και θα κατευνάσει τα έντονα συμπτώματα της; Πως μία γυναίκα θα προφυλαχθεί από καρδιοαγγειακά νοσήματα ή τη μελλοντική οστεοπόρωση; Και πως μπορεί να αποτρέψει τον οργανισμό της από μία πιθανή καρκινογένεση.
Οι Φυσικές ορμόνες, σύμμαχοι στο ταξίδι της ζωής μας η ασφαλής λύση για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.
Στα προαναφερθέντα ερωτήματα η απάντηση βρίσκεται στις φυσικές ορμόνες που μπορούν να καλύψουν το γυναικείο οργανισμό και να τον θέσουν εκ νέου σε εύρυθμη λειτουργία για το υπόλοιπο της ζωής του.
Κάθε σύγχρονη γυναίκα έχει τρεις επιλογές, η πρώτη είναι να πάρει συνθετικές ορμόνες που όχι μόνο αυξάνουν το κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνων αλλά ευθύνονται για καρδιαγγειακά προβλήματα (πρώτο αίτιο θανάτου παγκοσμίως) και εγκεφαλικά επεισόδια, διότι οι Συνθετικές Ορμόνες έχουν τελείως διαφορετική μοριακή δομή από τις Ανθρώπινες. Αν και έχει επικρατήσει η άποψη ότι οι Συνθετικές Ορμόνες παράγονται εξίσου με φυσικό τρόπο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Η δεύτερη επιλογή που έχουν οι γυναίκες είναι να μην ακολουθήσουν καμία αγωγή από τη στιγμή που η εμμηνόπαυση θεωρείται μία φυσιολογική κατάσταση του οργανισμού και πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να προστατεύσουν τον οργανισμό τους, αγνοώντας ότι οι γυναίκες πλέον ζουν άλλα τριάντα με σαράντα χρόνια κατά μέσο όρο μετά την εμμηνόπαυση.
Η τρίτη επιλογή είναι η λήψη φυσικών ορμονών. Ορμόνες. φυτικής προέλευσης κυρίως , που έχουν την ίδια δομή με αυτές που παράγει το σώμα μας και έχουν πλέον μεγάλη απήχηση. Το σώμα μας μπορεί να τις μεταβολίζει, όπως έχει σχεδιαστεί να κάνει με τις δικές του χωρίς καθόλου παρενέργειες.
Πάντα με γνώμονα το κοινό καλό, που είναι η επίτευξη της βέλτιστης υγείας, γνωρίζοντας το σύνολο των επιλογών, τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε επιλογής οι γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση είναι σε θέση και μπορούν να επιλέξουν πως θέλουν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωή τους.
Για να είστε πάντα καλά.
Dr. Κυριάκος Τίγκας, M.D.
Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας
Εξειδίκευση σε : Λειτουργική, Προληπτική, Αντιγηραντική Ιατρική,
Ορμονική Αποκατάσταση γυναικών με Βιομιμητικές Ορμόνες,
Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία, Χειρουργική Μαστού
Καλημέρα! Είμαι γεννημένη 10/10/65
Τελευταία περίοδος Ιούλιος του 17
Μπορώ να πάρω φυτικές ορμόνες ή ειναι αργα
Χαίρετε,
Μπορείτε να καλέσετε στο 210 2204100 για περισσότερες πληροφορίες, διευκρινήσεις ή για αναλυτικές οδηγίες.
—
Με εκτίμηση,
Dr. Κυριάκος Τίγκας, M.D.
Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας
Εξειδίκευση σε: Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία, Χειρουργική Μαστού, Ορμονική Αποκατάσταση με Βιομιμητικές Ορμόνες, Λειτουργική, Αναγεννητική, Αντιγηραντική και Προληπτική Ιατρική